Paulo Roberto

Har idag haft äran att få lyssna på Paulo Roberto. Han blandar skratt med allvar och mycket tankvärda saker om livet, kost, motion och viljan att leva.
Han berättade om sin uppväxt och hur han är glad att leva idag. Har varit klassad av Stockholmspolisen som Stockholms värsta buse, blivit knivhuggen 2 gånger och sen börjat boxas. Att han hittade boxningen räddade hans liv.

Han sa att han har det bästa receptet på att gå ner i vikt, konstaterat. Han har testat dom flesta. När han testade att leva på skräpmat i 3 veckor så gick han ju upp 16 kilo och gick från elitidrottare på både kondition och blodvärden till en soffpotatis med blodvärden som försämrats 400 procent. Då testade han på olika sätt att gå ner i vikt och nutrilett sa han funkar men så fruktansvärt tråkigt och enformigt. Men vem vill leva så. GI metoden,  quinoasallad. fy fan va tråkigt. Nä sa han visst funkar det, men din kropp är ditt liv. Tar den slut så är du slut.

Hur åt folk förr? Det räcker att gå tillbaka till 40-talet då var det inte många som var överviktiga. I dagens samhälle så spenderar vi 6 timmar framför datan, tv m.m. men bara 15 minuter för att laga mat per dag. Hur kommer detta sig. Sen så får vi i oss alldeldes för mkt kalorier. Ta en måltid med en cola. Då har vi fått i oss 2 måltider eftersom cola innehåller lika mkt som en måltid mat.
Det han sa var att ta bort all läsk, ät mat med grädde, ät 5 frukter om dan och motionera. Alltså ät mindre portioner och ät 5 gånger om dan, hoppa av en hållplats innan och gå eller gå till jobbet. Röra på sig är viktigt och sätt upp långsiktiga mål. Inte 2 månader, inte heller 1 år utan resten av ditt liv.

Det var en fullkomlig ära att få lyssna på honom. Det gör jag gladeligen om.

Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0